H ιδέα για την δημιουργία μίας πρότυπης σειράς βιολογικών προϊόντων παραδοσιακής καλλιέργειας από την κυκλαδίτικη γη γεννήθηκε από μια γενικότερη ανάγκη για τρόφιμα απαλλαγμένα από επικίνδυνα συντηρητικά, φάρμακα και χημικά λιπάσματα. Δυστυχώς τα επιβλαβή προσθετικά υλικά που χρησιμοποιούνται σε εγχώρια και εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα επιβαρύνουν τελικά όχι μόνο την ανθρώπινη υγεία, αλλά και ολόκληρο το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

keafriendlyfarm_caper_flower

Σεβόμενοι λοιπόν τον καταναλωτή χρησιμοποιούμε τα δύο πιο αγνά, αλλά και αποτελεσματικά συντηρητικά που μας προσφέρει απλόχερα η φύση: το ακατέργαστο αλάτι της ελληνικής θάλασσας και το βιολογικό ξύδι για να έχουν τα προϊόντα μας παραδοσιακή νοστιμιά, αλλά και ανυπέρβλητη θρεπτική αξία.

Η αγάπη μας για το φυτό της κάπαρης που είναι από την αρχαιότητα συνυφασμένο με την αιγαιοπελαγίτικη διατροφή ήταν το έναυσμα για την έναρξη της βιολογικής της καλλιέργειας, έπειτα από συστηματική μελέτη, το 2013 στην Κέα. Το κατάλληλο υψόμετρο (450 μέτρα), αλλά και η πλούσια εδαφική σύσταση καθιστούν την κατάφυτη από αιωνόβιες βελανιδιές περιοχή της Σωτήρας-Επισκοπής ιδανική για την εγκατάσταση και ανάπτυξη της κάπαρης.

Kea Friendly Farm, προϊόντα βιολογικής γεωργίας

Χωρίς φάρμακα, χωρίς χημικά λιπάσματα και μηχανικές παρεμβάσεις, δημιουργήσαμε προϊόντα 100% φυσικά, προορισμένα για τους ανθρώπους που αγαπούν την υγιεινή διατροφή, τις λεπτές γεύσεις και την μεσογειακή κουζίνα.

Σύντομα θα είμαστε σε θέση να διαθέσουμε και νέα προϊόντα από τις δικές μας βιολογικές καλλιέργειες, όπως το αντιοξειδωτικό και εύγευστο φραγκόσυκο, την αρωματική ρίγανη, το θεραπευτικό φασκόμηλο, την πιπεράτη θρούμπη, το παραδοσιακό θυμάρι και το θαυματουργό δίκταμο. Έτοιμα για την κουζίνα σας, να εμπλουτίσουν δεκάδες ελληνικές συνταγές ή να σας αναζωογονήσουν οργανικά.

Man hands holding a green young plant