keafriendlyfarm_spaghetti_caper
Φεβρουάριος 19, 2016 Κάπαρη, Συνταγές

Μακαρονάδα με κορφές κάπαρης και τόνο

Υλικά

Ένα πακέτο μακαρόνια

Μια σκελίδα σκόρδο

Μια κονσέρβα τόνο

Κορφές κάπαρης

Μια μέτρια κόκκινη πιπεριά

Λίγο μαϊντανό

Λάδι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε λίγο σκόρδο τριμμένο ή κομμένο μικρά κομμάτια, σοτάρουμε για λίγο και ρίχνουμε τις κορφές κάπαρης, τον τόνο, μία μέτρια κόκκινη πιπεριά, πιπέρι και τα αφήνουμε λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι ή καθόλου αναλόγως.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με λίγο αλάτι και λάδι και αφού βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε 2-3 φορές και μόλις ετοιμαστούν 9-10 λεπτά βράσιμο, τα κατεβάζουμε.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, προσθέτουμε τη σάλτσα και αν θέλουμε λίγο λεμόνι και πιπέρι επιπλέον. Τέλος προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Το μαϊντανό μπορούμε να τον βάλουμε και μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά και τον τόνο.

Δημοσιευμένο από keafriendlyfarm