Α
φού συλλεχθούν, αποκλειστικά με το χέρι, τα προϊόντα του φυτού, δηλαδή οι κορφές (τα φύλλα), το αγγουράκι (ο καρπός) ή το μπαλάκι (ο ανθός), τοποθετούνται σε μεγάλα ανοξείδωτα δοχεία με νερό, όπου διατηρούνται για τρεις ημέρες, μέχρι να ξεπικρίσουν. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, γίνεται δύο φορές ημερησίως αλλαγή στο νερό.

Στη συνέχεια προστίθεται εμφιαλωμένο νερό, βιολογικό ξύδι και ακατέργαστο, θαλασσινό αλάτι, σε συγκεκριμένη αναλογία, που θα συντηρήσουν το προϊόν μέχρι την τελική συσκευασία του.

κάπαρη, capers, alcaparra, câpres, capperi, kapern, каперсы, 驴蹄草, kaprikset, capere, ケーパー

Kea Friendly Farm, προϊόντα βιολογικής γεωργίας

Η συσκευασία γίνεται σε ένα σύγχρονο μικρό συσκευαστήριο της MARCIE LEE MAYER, στην Κορησσία Κέας, ακολουθώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Το συσκευαστήριο ΜΑΡΣΙΕ ΛΗ πιστοποιείται με ISO 22000:2005 και Certficate No:ICB/51207 FS. Τα γυάλινα βαζάκια, πλένονται, απολυμαίνονται σε θερμοκρασίες 150ο C για δέκα λεπτά και στη συνέχεια τοποθετείται το προϊόν μέσα σ΄ αυτά και σφραγίζεται, για να διατηρηθεί φρέσκο και αρωματικό, με όλες του τις θρεπτικές ουσίες, μέχρι την ημέρα που θα καταναλωθεί.